04 juni 2020 Accessoarer Glasögon

Sommarens hetaste solglasögon

Klotrunda eller ovala? Acetat eller metall? Dags att spana in sommarens utbud av solglasögon.

Det är högsäsong för solglasögon och inne på Nividas i Bibliotekstan finns både spännande nyheter och uppdaterade klassiker.

– Kyoto är vår senaste modell, som är ett par rundade metallbågar. Paris är en tidlös modell och vår bästsäljare, som den här säsongen finns i två nya färger – en transparant grå båge med grönt glas och gröna bågar med grått glas, berättar Johanna som jobbar i butiken på Norrlandsgatan.

Vilka trender ser vi i sommar?
– Mer transparenta bågar, det började redan förra sommaren och är fortsatt populärt i år. Den här säsongen har vi även transparenta solglasögon i toner av grått och champagne. Runda former är också trendiga, dels klotrunda men även mer ovala varianter, som till exempel vår modell Singapore.

Precis som vilken annan accessoar som helst kan det vara kul att byta mellan olika solglasögon under sommaren.

–  Då kan man välja solglasögon efter outfit eller tillställning. Ska man satsa på två par tycker jag att det är roligt att ha ett par i acetat och ett par i metall. Till exempel att man varvar Kyoto med Oslo, som är en mer täckande modell.  

Vad ska man tänka på när man väljer solglasögon?

– Det är svårt att säga vilken ansiktsform som passar för vilka modeller. Det bästa är att komma in och prova sig fram. Men generellt sett när man väljer solglasögon kan man tänka på att de ska täcka hela ansiktet, annars är risken att de ser för små ut. Runda bågar å andra sidan uppfattar många som för små men de ska ha den looken.