19 april 2024 Accessoarer Smycken

”Vi jobbar med lek och fantasi i allt vi gör”

Maria Nilsdotter hyllar kärleken med nya smyckeskollektionen Romance.

Det har gått 17 år sedan Maria Nilsdotter välkomnade oss in i hennes sagovärld, fylld av kloformade ringar, enhörningar i silver och diamantprydda pilar – ofta inspirerade av mytologi och naturromantik. Nu introducerar den svenska smyckedesignern ett nytt segment till sin förtrollande värld. Den exklusiva kollektionen Romance är en utveckling av märkets befintliga vigsel- och fine jewellry-linje, som en hyllning till kärleken.

– För mig symboliserar Romance en intention, en hyllning eller ett löfte. Till en älskad partner, en dröm eller sig själv. Jag hoppas att kollektionen kan tilltala alla, de som söker förlovnings- eller vigselringar, men också de som vill unna sig själva en extraordinär gåva, säger Maria Nilsdotter och fortsätter:

– Det är ett helhetskoncept jag arbetat med länge. Jag har hela tiden gjort förlovnings- och vigselringar, men mer under radarn. 

I Romance-kollektionen ingår förlovnings- och vigselringar i 18 karats vitt- och gult guld med naturliga diamanter. Men även halsband och örhängen med ädelstenar som akvamarin, granat, svarta diamanter och sötvattenspärlor.

– Alla känner inte för en glittrig ring, då är den svarta diamanten perfekt. Den har samma hårdhet men utstrålar en helt annan energi. Trogna kunder känner igen granaten och pärlorna som är typiska Maria Nilsdotter-attribut. Akvamarinen har jag tagit in för att den ska symbolisera ‘någonting blått’ i vigselsammanhang.

Självklart finns hela kollektionen att upptäcka på plats i flaggskeppsbutiken på Mäster Samuelsgatan 3 i Bibliotekstan.

– Vi jobbar med lek och fantasi i allt vi gör, även när det kommer till skyltfönstret och butiken. För att lyfta Romance har vi utgått från de askar vi tagit fram till kollektionen och skapat en enorm ask med en stor Captured Diamond-ring i skyltfönstret.