24 mars 2023

Så sminkar vi oss i vår – här är expertens tips

Vilka sminktrender gäller 2023? Vi bad experten på Sephora om de fem hetaste trenderna – och produkterna du behöver för att få till dem.

Glow eller matt. Starka färger eller naturligt. Våren 2023 är det du som bestämmer hur du vill sminka dig.

– Det finns mycket plats för ett personligt uttryck, säger Rebecca Löw, Assistans Store Manager på Sephora på Biblioteksgatan.

När det kommer till makeuptrender finns det två tydliga vägar att välja mellan, menar Rebecca Löw.

– Många satsar antingen på en mer minimalistisk och naturlig look, eller så kör de fullt ut på färg och glow.

Så vilken väg ska man välja 2023? Här är de största trenderna just nu:

Rosiga kinder


– 2023 vill vi ha mycket rouge, framför allt ser vi mycket mid-tone blushing, gärna med rosa nyanser. För att lyckas med mid-tone blushing applicerar du rouge och använder sedan puder för att sudda ut det under ögonen för en jämn look. Sephora har precis släppt en ny serie med rouge där du hittar flera fina nyanser. Föredrar du kräm eller flytande rouge kan du prova populära Rare Beauty eller MILK Makeup.

Rare Beauty rouge.jpgSephora rouge.jpg

 

Välfixade ögonbryn


– Ögonbrynsformen sticker just nu åt två olika håll – antingen kör man på fulla, fluffiga bryn eller supersmala i sann 90-talsanda. Oavsett vilken trend du väljer är det helt rätt att ge brynen en mer fixad look genom att kamma igenom dem med en ögonbrynsgel.

Benefit bryngel.jpg

All in med highlighter


– Gläns i kapp med vårsolen och gå loss med highlightern. En favoritmetod från TikTok är att använda täcka hela ögonlocken med en skimrig highlighter. Fördelen är att du sedan kan applicera highlightern på både kinder och läppar. Fenty Diamond Bomb highlightern i färgen How many carats?! är en riktig multi-produkt som är perfekt för den här looken.

Fenty Beauty highlighter.jpg

Cloud skin


– Som en motvikt till allt glow har en soft och minimalistisk bas börjat komma tillbaka. Den mest populära varianten kallas cloud skin – här jobbar man mycket med att få till en fin men naturlig glans med hjälp av primer och ansiktsolja. Komplettera med rouge för att se pigg och frisk ut. Avsluta med lite mascara och borstade ögonbryn för en härlig vardagssminkning.
– Till den nedtonade sminkningen vill man gärna hålla huden så frisk som möjligt. Att grunda med en solskyddsprodukt som ligger bra under sminkbasen är A och O för att lyckas. Bland produkterna från Ultra Violette finns solskydd som passar många. 


Ultra Violette spf.jpg

Brun mascara


– För den som är ute efter en minimalistisk och naturlig sminkning är den bruna mascaran perfekt. Den ger en mjukare look som passar bra till Cloud skin. Too Faced släppte nyss sin klassiska mascara Better than sex i brunt. 

Too Faced mascara.jpg