18 februari 2022 Restauranger Mat och dryck

Nyhet: Hej Nori Bar!

Nu får Birger Jarlspassagen ytterligare ett tillskott i cocktailbaren Nori Bar. Bakom konceptet står kockduon Adam & Albin och den prisbelönta bartendern Josephine Sondlo.

Adam & Albin driver sedan tidigare restaurang Misshumasshu i Birger Jarlspassagen. Nu kompletteras utbudet med en cocktailbar signerad kockduon och stjärnbartendern Josephine Sondlo. Inspirationen till konceptet för Nori Bar är hämtat från de bästa barerna i New York där Jospehine tidigare varit verksam. Konceptet kommer vara mörkt, mystiskt och suggestivt där varje beställning får samma hantverksmässiga uppmärksamhet med fokus på detaljerna.

Cocktailmenyn kommer att ta avstamp i klassiker, där man sedan adderar japanska element - allt från en specifik råvara till en teknik. White Russian blir till en kakigoriservering, Bloody Mary piffas till med miso och togarashi för att sedan garneras med noriblad. Förvänta er mycket färg, vackra former och kreativ garni som lyfter smakerna i drinkarna.


- “Förutom fantastisk barmat på kvällen kommer vi dagtid erbjuda en skön långlunch inriktad på seafood. En fast meny med en blinkning till den japanska omakasemåltiden. Kockar och bartenders delar plats bakom baren både på dagen och kvällen. Det är den första baren vi startar, men som vanligt är det viktigt att även maten håller högsta nivå, precis som på våra andra krogar”, säger Adam Dahlberg, grundare Adam & Albin.

Albin Wessman, grundare Adam & Albin fortsätter:

- “Axel Sundeman, som också är nöjeschef för Misshumasshu, kommer att ansvara för DJs, livemusik och andra happenings. Nori Bar kommer bli ett fint tillskott till Stureplans alla krogar och det här blir baren som du aldrig vill gå hem ifrån. Nu äntligen börjar det glada 20-talet"

Vi ser mycket fram emot att Nori Bar öppnar under våren och att Birger Jarlspassagen blir en destination att räkna med i mat- och nöjesbranschen framöver.