19 augusti 2020 Mode Livsstil

Bibliotekstan bjuder in till Fashion Flea Market och vintage-auktion

Den 29 augusti bjuder Bibliotekstan in till en Fashion Flea Market utomhus på Biblioteksgatan. Bibliotekstans Fashion Flea Market är en kurerad marknad med vintage-mode från stilsäkra modeprofiler. Värdar för eventet är Linn och Annica Eklund som själva kommer att sälja produkter från sina garderober under helgen. Marknaden efterföljs av en online-auktion tillsammans med auktionshuset Kaplans.

Den 29 augusti bjuder Bibliotekstan in till en Fashion Flea Market utomhus på Biblioteksgatan. Bibliotekstans Fashion Flea Market är en kurerad marknad med vintage-mode från stilsäkra modeprofiler. Värdar för eventet är Linn och Annica Eklund som själva kommer att sälja produkter från sina garderober under helgen. Marknaden efterföljs av en exklusiv online-auktion tillsammans med auktionshuset Kaplans som avslutas den 30 augusti.

Under lördagen kommer allmänheten att kunna besöka Fashion Flea Market på Biblioteksgatan i Stockholm och, förutom att fynda design och vintage, även ha möjlighet att få egna vintageprodukter värderade av Kaplans experter. På lördagen kan man på plats också se samtliga produkter som är med i auktionen under söndagen. Bland säljarna hittar vi, förutom värdparet Linn och Annica Eklund, stilsäkra profiler som Pamela Bellafesta, Fanny Ekstrand, Elina Grothén, Susan Stjernberger och Susanne Histrup.

Bibliotekstan är Stockholms självklara shoppingdestination och ett område där mode och accessoarer blandas med restauranger, caféer och spännande butiker. Målet är att Bibliotekstan ska vara Skandinaviens bästa shoppingområde. Att skapa en Fashion Flea Market i Bibliotekstan är en möjlighet att låta kvalitetsprodukter få ett andra liv och förgylla någon ny ägares garderob.

- Syftet med en Flea Market är i första hand att öka medvetenheten om ansvarsfull och hållbar shopping bland våra besökare. Att någon kan komma att glädjas åt att återanvända ett plagg eller en väska som inte kommit till användning är ett steg i rätt riktning mot en hållbar modebransch, säger Josefin Alteby, projektledare marknad och PR, Bibliotekstan.

Lördag 29/8

Kl. 11-15 Visning av auktionsvarorna i showroom på Biblioteksgatan 8

Kl. 10-16 Fashion Flea Market på Biblioteksgatan och värdering av Kaplans experter

Söndag 30/8

Kaplans online-auktion går upp torsdagen den 20/8 och avslutas söndagen den 30/8. För

mer information gå in på www.kaplans.se.

Bibliotekstan följer Folkhälsomyndigheternas restriktioner och kommer på plats begränsa antal besökare.