Omtalad skönhetsnyhet till Bibliotekstan

Nu finns det hypade sminkmärket La Bouche Rouge äntligen i Sverige – närmare bestämt hos Cow Parfymeri i Bibliotekstan.

Skönhetsbutiken Cow Parfymeri på Norrlandsgatan 18 i Bibliotekstan har gjort sig kända för sitt väl kurerade utbud av smink, doft och hudvård – där kvaliteten alltid står i fokus. Det senaste tillskottet på sminkhyllan stavas La Bouche Rouge, röda läppar på franska, och är ett Paris-baserat sminkmärke vars vision är att minska skönhetsindustrins miljöavtryck med sitt återvinningsbara smink, fritt från mikroplaster och silikoner. 
– Det finns en dubbelstandard i hur vi använder smink för att känna oss vackrare, samtidigt som vi konsumerar produkter som påverkar både vår hälsa och planet negativt. Det vill vi förändra, säger Jules Defrancq, försäljningschef över den europeiska marknaden för La Bouche Rouge. 

Genom att fylla sina produkter med näringsgivande härligheter som jojobaolja och olika vitaminer, vill La Bouche Rouge förena smink med hudvård. Produkterna, som består av allt från läppstift till puderpaletter, förvaras sedan stiligt i små läderförpackningar, tillverkade för hand av spillmaterial från lyxmodeindustrin. 
– Det finns även alternativ i veganskt läder, framtaget i samarbete med Stella McCartney, berättar Wenche Boman Hughes, medgrundare till Cow Parfymeri, och fortsätter:
– Här i butiken, som hittills är den enda återförsäljare i Sverige, kan du dessutom få läderfodralet personifierat med dina initialer.