Sommarsäker hudvård – här är experternas bästa tips

Sommaren är äntligen här och det är hög tid att anpassa hudvårdsrutinen till den varma årstiden. Vi bad experterna på Cow Parfymeri att dela med sig av sina hudvårdsfavoriter.

The Cream från Augustinus Bader, från 800 kr.
– Den perfekta dag- och nattcrèmen för minimalisten. Här får man mycket i en produkt vilket passar bra under sommaren då man ofta är på språng och inte vill släpa på flera produkter. Skapad av stamcellsforskaren Augustinus Bader som utvecklat komplexet TFC8, innehållande över 40 ingredienser som antioxidanter och syntetiska molekyler, för att väcka hudens stamceller och återuppbygga huden, berättar Simon Rastamo, makeupartist på Cow.

The Essence från Augustinus Bader, 830 kr.
– En mild exfoliering som passar för årets soligare månader, då man bör undvika att utsätta huden för starkare syror. Innehåller hyaluronsyra, PHA-syra, salicylsyra och givetvis TFC8, för att rengöra på djupet, säger Simon Rastamo.

All-Physical Lightweight Wrinkle Defense från Dr. Dennis Gross, 595 kr.
– Solskydd är viktigast sommarnecessären. Det här är ett briljant, zinkbaserat alternativ som jag brukar kalla för ’city-SPF’ eftersom den även innehåller antioxidanter som skyddar mot andra luftburna föroreningar som vi utsätts för dagligen, säger Simon Rastamo.
­– Tubens storlek gör att den är perfekt att ha med i väskan, tillägger Wenche Hughes, makeupartist och delägare i Cow Parfymeri.

Isotonic Hydra Serum från Oskia, 985 kr.
– Under sommaren vill man ofta gå mot lättare produkter men fortfarande få fukt – Isotonic Hydra-serum innehåller hyaluronsyra som har en unik förmåga att behålla fukt. Ju äldre vi blir desto mindre egen hyaluronsyra producerar kroppen, därför kan det vara värt att addera en skvätt för att hjälpa huden på traven, säger Simon Rastamo.

Westman Atelier Lit Up Highlighter Stick, 560 kr.
– Westman Atelier är skapat av Gucci Westman, en av världens främsta makeupartister som är känd för att sminka perfekt hud med mycket lyster. De här stiften är en hybrid mellan smink och hudvård och fungerar som gel-highlighters med en plumpande effekt, innehållande vindruvsextrakt för att främja produktionen av hudens eget kollagen och hyaluronsyra, avslutar Wenche Hughes.

Ni har väl inte missat att Cow bytt adress? Efter 22 år på Mäster Samuelsgatan 9 har skönhetsbutiken nu flyttat in i större lokaler på Norrlandsgatan 18.