02 februari 2023

Louis Vuitton x Yayoi Kusama

Spana in vårens mest pricksäkra samarbete signerat Louis Vuitton och konstnären Yayoi Kusama. 

I början av året lanserades det färgsprakande samarbetet mellan Louis Vuitton och Yayoi Kusama. En kollaboration som förenar modehusets klassiska designikoner med den japanska konstnärens signaturmotiv – prickar.

Men det är inte första gången Louis Vuitton samarbetar med den världsberömda grafiska konstnären, som redan 2012 handmålade sina välkända prickar på varuhusets koffertar. Denna gång har kollektionen dock utökats och Kusama har fritt fått föreviga sina idéer på både dam- och herrplagg såväl som på skor, väskor, hattar och dofter. I samband med den nya kapselkollektionen har Louis Vuittons hantverkare även utvecklat en helt ny teknik där man med hjälp av 3D-färg fått den 93-åriga konstnärens motiv att se permanent våta ut.

Inför lanseringen har det franska lyxmärket förvandlat flera av sina butiker, däribland Stockholmsbutiken på Birger Jarlsgatan 5A, till små världar hämtade ur Kusamas fantasi – med allt ifrån skyltfönster till golv, tak och väggar täckta i färgglada prickar. Och på flaggskeppsbutiken i Paris spanar till och med en gigantisk uppblåsbar kopia av Kusama ut över Champs-Élysées.