20 januari 2023 Mode Livsstil

Här är våren hos Filippa K

Inför den stundande vårsäsongen har Filippa K:s nya kreativa chef Liisa Kessler djupdykt i arkiven och inspirerats av gamla 90-talsklassiker.

Filippa K är i dag synonymt med den skandinaviska minimalismen inom mode, med sina rena snitt och hållbara design som introducerades av grundaren Filippa Knutsson 1993. Men förra året var det dags för en ny era för det Stockholmsbaserade varumärket då Liisa Kessler tog över som kreativ chef. Hennes imponerande cv inkluderar bland annat Chloé, Lanvin och nu senast fem år hos Saint Laurent som seniordesigner under Anthony Vaccarello. Men nu är Paris alltså utbytt mot Stockholm och Liisa Kessler, som har både finska och tyska rötter, finner stor inspiration i den skandinaviska naturen och arkitekturen. Något som är tydligt i Filippa K:s vår- och sommarkollektion för 2023, där nostalgiska referenser till skandinaviska somrar blandas med modehusets historia – som de vita capribyxorna från vårkollektionen 2006.

– Utgångspunkten var att gå tillbaka till Filippa K:s början på 90-talet och utforska energin och känslorna från den tiden. Genom att återbesöka dessa plagg återupptäckte jag den tidlösa kraften de har. Känslan av komfort och rörelsefrihet har alltid varit kärnan i varumärket, och det är viktigt för mig att föra det arvet vidare. Jag ville att kollektionen skulle kännas enkel att bära – lätt, fräsch, okomplicerad och ledig, säger Liisa Kessler.

Spana in plaggen från Filippa K:s vår- och sommarvisning ovan.