16 november 2022

Ignite Training Hub: ”Vi är något helt annat”

Per Althini, grundare till Ignite Training Hub, om vad som gör det nya träningskonceptet till det enda i sitt slag.

Målet för Per Althini, grundaren till nya Ignite Training Hub, är att skapa en träningshub för den som vill att träning ska vara något utöver det vanliga. Men vad är det då som särskiljer Ignite Training Hub, från andra träningsanläggningar?

– Här tränar du i en nattklubbsliknande miljö för noggrant utvalda instruktörer. Vi har jobbat hårt för att hitta rätt personal till hubben. Ignite-salen för högintensiv intervallträning är också den enda i sitt slag, berättar Per Althini.

Själv har han mångårig erfarenhet av träningsbranschen och tränar gärna crossfit, vilket är en av byggstenarna i den högintensiva intervallträningen HIIT, som är en del av Ignite Training Hubs erbjudande.

– Vi har plockat det bästa från både crossfit och löpträning för att få en oslagbar kombination av styrke- och konditionsträning. I träningssalen har varje deltagare ett eget löpband med tillhörande rack för styrkeövningar.

Vem kan träna HIIT på Ignite?
Alla – från nybörjare till atleter. Våra instruktörer är väldigt erfarna och passen har ett varierat upplägg. Förutom Ignite-salen, där vi har olika HIIT-upplägg, finns även två cykelsalar – Ride och Bike – med toppmoderna träningscyklar. Cykelpassen är antingen upplevelsebaserade eller fokuserade på prestationshöjande träning. I salen Soul kan du kunna utöva yoga, andning och rörlighetsträning.

Ignite Training Hub erbjuder även en exklusiv gymdel, med plats för begränsat antal medlemmar, inredd med den senaste utrustningen. I medlemskapet ingår också eget skåp, tvättservice, necessär och vattenflaska. För att delta i gruppträningspassen behöver du dock inte vara medlem.

– I stället för ett medlemskap köper du credits, som funkar ungefär som ett klippkort. Det gör att du till exempel kan ha ett medlemskap på ett gym, men samtidigt träna på Ignite för att få variation. Vår träning är något helt annat än den du hittar på ditt vanliga gym, vilket gör det till ett perfekt komplement.

Det viktigaste för Per Althini är att du ska känna dig bekväm och välkommen när du tränar på Ignite Training Hub.

– Här är belysningen dämpad, så att du slipper det där vanliga obehagliga gymljuset. Vi vill också att du ska känna att du är en del av en gemenskap när du kommer hit, det ska vara en glädjefylld upplevelse.

För dig som vill få ut ännu mer av din träning kommer Ignite Training Hub att anordna flera olika aktiviteter, evenemang, kurser, föreläsningar och träningspass med utländska gästinstruktörer.

– Aktiviteterna är ännu ett sätt att höja känslan av gemenskap. Vill du hänga med andra som gillar träning är det här du ska vara, avslutar Per Althini.