Tommy Hilfiger x Timberland

Två ikoniska varumärken tar oss tillbaka till 90-talet med ett nytt retro-inspirerat samarbete.

Att 90-talets outdoor-trend är tillbaka har nog inte undgått någon modeintresserad. Under de senaste säsongerna har vi sett hur flera stora modehus hoppat på den även kallade gorpcore-trenden och lanserat samarbetskollektioner med olika outdoor-märken. Och nu är det dags igen. Den här gången är det Tommy Hilfiger och Timberland som får oss att längta efter vinterns varma mode. 

Det nya samarbetet Tommy x Timberland består av multifunktionella plagg för både dam och herr där det första släppet av kollektionen går i Tommy Hilfigers signaturfärger rött, vitt och blått och det andra i Timberlands beigebruna färgskala. Inför samarbetet har båda modemärkena dykt ner i arkiven och omarbetat några av sina mest ikoniska plagg och skor – som den klassiska 6-tums Timbs’-kängan, nu i ny tappning med Tommy Hilfigers flagga på. 

Men kollektionen är inte bara snygg, den handlar även om att minska modeindustrins ekologiska fotavtryck. Bland annat har man minimerat mängden avfall genom att vaddera pufferjackorna med återvunna tygstycken från tidigare produktioner och parkasen har fått sin färg från ett växtbaserat färgämne från överblivna risskal. Jackorna och byxorna är tillverkade i återvunnen polyester och sulorna på skorna är i naturgummi.

Och just nu hittar du det andra släppet av kollektionen att se, känna på och shoppa i Tommy Hilfigers butik på Biblioteksgatan 16.