Stockholm Fashion Week är tillbaka i Bibliotekstan

Bibliotekstan i nytt spännande samarbete med Stockholm Fashion week.

Tillsammans med Stockholm Fashion Week kurerar Bibliotekstan en mötesplats för allmänheten under modeveckan 31 augusti till 2 september. I dagarna tre bjuds besökare på kunskap och inspiration kring hållbart mode, hantverk och trender. Vi vill under modeveckan lyfta fram de varumärken som tillsammans utgör en vibrerande central del i Stockholms modevärld, och bjuda in besökare till att lära sig mer om branschen och de varumärken som finns i området. Besökarna kommer bland annat att få chansen att visa upp sin personliga stil och bli fotade av en streetstyle-fotograf, få inspiration om stil och styling i olika workshops med bland andra modeikonen och stylisten Emilia de Poret och besöka “ The Sustainable Fashion Hub” för att ta del av samtal mellan några av Sveriges främsta profiler och varumärken på temat hållbart mode.

PROGRAM BIBLIOTEKSTAN x STOCKHOLM FASHION WEEK

 En street-style fotograf kommer vara på plats i Bibliotekstan för att fota intressanta stilar och accessoarer hos besökarna längs Biblioteksgatan och bland butikernas besökare. Hubben på Norrlandsgatan 6 kommer att vara öppen 11-18 samtliga dagar. Utanför lokalen finns sittplatser och högtalare, så att man kan lyssna på samtalen och hålla säkert avstånd.

31 AUGUSTI

 Besök The Sustainable Fashion Hub

 Modeveckan inleds med den globalt livesända Fashion Future-konferensen kring det senaste inom områdena av mode och teknologi. Sustainable Fashion Hub på Norrlandsgatan 6 i Bibliotekstan öppnas direkt efter konferensen med temat “New Business Models”, där ett urval svenska aktörer presenterar och diskuterar nya affärsmodeller som erbjuder uthyrning av plagg eller alternativa sätt att konsumera mode. Arkivet, ReRobe, It’s Re:leased, Gemme Collective visar upp och för samtal kring sina visioner kring alternativa konsumtionsmodeller. 

Träffa stilikonen Emilia de Poret och få personliga stylingtips


Besökare är välkomna att hälsa på i hubben och få personliga stylingtips av Emilia de Poret. Emilia är en av Sveriges mest efterfrågade stylister och sitlikoner, och kommer att vara på plats i hubben för att ge råd kring en hållbar och varierad garderob, och hur man med enkla medel kan förändra och uppdatera en look för fler tillfällen. Med personlig expertrådgivning erbjuds besökarna tips och kreativt tänkande kring de många möjligheter som finns att få ett plagg eller en look att hålla länge.

1 SEPTEMBER

 Klädbytardag med Popswap

 Tech Start-up företaget Popswap är på plats och organiserar en klädbytardag med temat Festklänningar. Popswap fungerar likt en dejtingapp fast med kläder, där man ”swajpar” för att hitta något intressant, och ser man något man gillar kan man ”matcha” och byta plagg med varandra. Det blir en hel dags byteshandel av festplagg och accessoarer som avslutas med en cocktail för besökare och deltagare.

 Alla är välkomna att lämna in festklänningar till klädbytardagen på Norrlandsgatan 6 från och med 23 augusti. 

2 SEPTEMBER

 Utställning och workshop 

 Stockholm Stadsmission visar upp den senaste kollektionen från Remake Stockholm. Materialet i Remake Stockholms kollektioner kommer från plagg och gåvor som lämnats in till Stockholms Stadsmission. Grundare och designer Marie Teike presenterar vårens kollektion, varumärkets vision, och samtalar kring hållbart mode och hur man kan ge plagg nytt liv.

För hålltider och mer information, håll utkik på bibliotekstan.se. Hoppas vi ses i hubben!