Bibliotekstan bjuder in till konstutställning

Tre konstnärer. Tre verk. Dygnet runt – upptäck konstinitiativet Restart i Bibliotekstan.

Idag, den 18 mars, öppnar konstutställningen Work In Progress/Kontor i Bibliotekstan som undersöker vår tids regelbundenhet i kontorsmiljöer och relationen mellan det artificiella och organiska. På ett smittsäkert vis kommer utställningen att ses från gatan på Norrmalmstorg 1 och under en månads tid ställer de hyllade konstnärerna Fatima Moallim, Leif Elggren och Timothy Wilson ut tre verk som blandar performancekonst, teckning och ljuskonst.

Under dagtid kommer Fatima Moallim och Leif Elggren att skapa sina konstverk på plats med teckning och rörelser. Kvällstid tar Timothy Wilson över och lyser upp Stockholmsmörkret med sina ljusbaserade verk med tema artificiell intelligens – det går alltså att njuta av den spännande konsten dygnet runt.

Work In Progress/Kontor är producerad av den svenske galleristen Niklas Belenius och är en del av den nya konstplattformen Restart, som den kreativa byrån ACNE ligger bakom.

Med det här initiativet testar vi ett nytt sätt att kurera och visa konst i Stockholm. Det spelar inte så stor roll om konst visas på ett galleri eller i en butikslokal, det viktigaste är att få möjligheten att se den och inspireras, säger Niklas Belenius.

Målet med Restart är att skapa unika konstupplevelser i stadskärnor runt om i Europa och under våren kommer projektet att rullas ut i städerna London, Berlin, Hamburg, Dublin, Milano, Rom och Lissabon, med Stockholm som första stopp.

Utställningen Work In Progress/Kontor äger rum på Norrmalmstorg 1 och pågår mellan 18 mars ­– 18 april.

Work In Progress/Kontor schema

Torsdag 18/3

14.00 – Öppning och vernissage

14.00-17.00 ­– Live performance med Fatima Moallim och Leif Elggren

17.00 – Timothy Wilson

Varje dag kl 09.00-17.00 – Utställning med Fatima Moallim och Leif Elggren

Varje onsdag kl 14.00-17.00 – Live performance med Fatima Moallim och Leif Elggren

Varje dag kl 17.00-09.00 – Timothy Wilson