”Jag har alldeles för många produkter från Aesop”

Stylisten och modebloggaren Tobias Sikström shoppar möbler på H&M Home, presenter på Eataly och njuter av våren på Pas d’Arts uteservering.

Vilka är dina favoritbutiker i Bibliotekstan?
 Kikar jag på mitt kontoutdrag så berättar det att favoriterna är Our Legacy, Tiger of Sweden, COS och Celine. 

Vilken butik i Bibliotekstan besöker du för inredningsinspiration?
– H&M Home. Det är nästan obligatoriskt att ta en snabb runda för att kika på nyheterna. Inredningsfavoriterna är möblerna, de är snygga både inomhus och på balkongen. 

Berätta om ditt bästa köp i Bibliotekstan?
– Det är ett par Pradaskor som följer med säsong efter säsong. Sved till när kortet drogs, men om jag räknar på pris per användning är de nu billigare än ett paket Läkerol.

Var tar du helst en aw med kompisar?
– Sedan Pas d’Art slog upp dörrarna har det blivit många drinkar på deras uteservering, det är bland de bästa platserna i stan för att spana på folk. Jag gillar även att ta en öl på Misshumasshu efter en lång jobbdag.

Var hittar du bästa gå bort-presenten i Bibliotekstan?
– Plockar ihop en enkel men fin bukett från Floristkompaniet eller svänger in på Eataly där jag spanar efter något som ser ut att vara inhandlat från en semester på Sicilien. 

Vilken butik i Bibliotekstan har bäst skönhetsutbud?
– Öppnar man mitt badrumsskåp ramlar det ut Aesop-produkter då jag samlat på mig alldeles för många under åren. Men när det kommer till dofter vinner Cow Parfymeri. Där kan man hitta något efter alla smaker och få upp ögonen för helt nya varumärken.

Och var köper du helst plagg som passar till vardagen?
– 
Jag klär mig ofta i plagg som funkar till både vardag och fest, tack vare att de känns lyxiga men enkla. En metod är att mixa dressade kostymbyxor med en stickad t-shirt eller långärmad och avslappnad piké. Då tycker jag COS är ett bra alternativ. 

Vilken är den bästa restaurangen i Bibliotekstan?
– 
En riktig pangdag skulle se ut så här: ramen på Misshumasshu till lunch, köttbullar på Prinsen till middag och sedan en tio sekunders promenad bort till Pas d’Art för cirka fyra till elva drinkar.