”Eataly har en särskild plats i mitt hjärta”

Modejournalisten Nina Campioni sista minuten-shoppar på & Other Stories, minns sitt fynd på Nymans Ur och utser sina tre favoritrestauranger i Bibliotekstan.

Vilka är dina favoritbutiker i Bibliotekstan?

- Eftersom halva familjen är från Italien så har Eataly en särskild plats i våra hjärtan och kök. När det gäller mode så blir det alltid ett besök hos Rodebjer och Acne. Jag fullkomligt älskar Houdini, ingen vintersäsong är komplett utan ett besök där. Och den som älskar second hand och vintage, som jag, får absolut inte missa Antikt Gammalt och Nytt. 

Vilken butik i Bibliotekstan besöker du för inredningsinspiration?

- Jag tycker att H&M Home är den roligaste butiken för inredning, det finns inte en liten pryttel jag inte vill ha där inne. Och det blir så himla inbjudande med färska blommor i butiken. 


Berätta om ditt bästa fynd du gjort i Bibliotekstan?

- Det kanske låter konstigt att kalla det fynd med tanke på priset. Men min Rolex-klocka är köpt hos Nymans Ur och det har knappt gått en dag sedan den inhandlades 2015 som den inte suttit på min handled. Ett riktigt bra fynd är ju något som man använder ofta, så snacka om bra köp på lång sikt!

Var tar du helst en aw?

- Det beror på känsla och gäng. Är det mer ölstämning så blir det KB Konstnärsbaren men är det champagneläge så blir det Nobis eller Pas d'Art.


Var hittar du bästa gå bort-presenten i Bibliotekstan?

- Det roligaste presenterna är de oväntade, jag tycker det är klockrent att ge bort ett par färgglada strumpor från Happy Socks eller något unikt från Anikt Gammalt & Nytt.


Vilken butik i Bibliotekstan har bäst skönhetsutbud?

- Jag är ingen skönhetsnörd utan gillar när det är lättillgängligt och enkelt. Hos Sephora hittar jag alltid det jag behöver.


Var shoppar du kvällens festplagg i Bibliotekstan?

- Eftersom jag är sämst på att planera i god tid så är & Other Stories en god vän till mig, här kan jag snabbt slinka in och hitta något pangsnyggt. Oftast blir det en klänning i någon kul färg.

Och var köper du helst plagg som passar till vardagen?

- Till vardags blir det väldigt mycket denim för mig. Hos Acne, Filippa K och & Other Stories hittar jag både bra denim och en soft skjorta eller collegetröja till. Min vardagsgarderob är inte särskilt strikt utan mer avslappnad och färgglad. 


Vilken är den bästa restaurangen i Bibliotekstan?

- Jag kan omöjligt välja en, så här kommer mina topp tre: Misshumashu, där missar jag aldrig Disco Cauliflower. Eataly, när längtan efter focaccia blir för stor. Och Pas d'Art, finns det något vackrare ställe? Där äter jag gärna en underbar sallad.