”På Kaplans drömmer jag mig bort”

Influencern och poddaren Elsa Ekman shoppar färgsprakande klänningar på Rodebjer, dricker drinkar på Pas d’Art och glömmer aldrig fyndet på Celine.

Vilka är dina favoritbutiker i Bibliotekstan?

- När jag är på myshumör och inte har någon tid att passa så glider jag sakta runt inne på Kaplans, jag kan leta länge bland vintagesmycken och drömma mig bort till en annan tid. Gillar även & Other Stories, Acne, HOPE och Rodebjer, de är som godisbutiker.

Vilken butik i Bibliotekstan besöker du för inredningsinspiration?

- Jag hittar alltid något jag vill ha på Zara Home. De har verkligen någonting för alla hem, oavsett om du gillar det minimalistiska eller vill att det ska se ut som en cirkus hemma. 

Berätta om ditt bästa köp du gjort i Bibliotekstan?

- Jag fyndade ett par svartvitrandiga sandaler med liten klack på Celine för några år sedan. Det var inte meningen att jag skulle shoppa men följde med en kompis in. Skorna var nedsatta till halva priset så jag passade på. 

Var tar du helst en aw med kompisar?

- Jag njuter av en drajja på Pas d’Art, där kan jag sitta länge och bara mysa.

Var hittar du bästa gå bort-presenten i Bibliotekstan?

- Blommor är väl ändå det mysigaste att komma med när man blir hembjuden till någon? Floristkompaniet har många tjusiga blommor och kan även sätta ihop värsta konstverket om man nu vill det. Ska du på inflyttningsfest så ger du kanske bort en lyxig tvål från Byredo.

Vilken butik i Bibliotekstan har bäst skönhetsutbud?

- Vi kan väl alla enas om att Sephora vinner den? De har allt och lite till. Och trevligare personal får man leta efter. 

Var shoppar du kvällens festplagg i Bibliotekstan? Vad köper du?

- Om jag vill dyka upp på en fest som ett fyrverkeri så köper jag en klänning på Rodebjer. Det slår aldrig fel, jag lovar.

Och var köper du helst plagg som passar till jobbet?

- För mig skiljer sig inte jobb och vardag så mycket från middag och fest. Så svaret är COS eller & Other Stories. Du kan hitta mer dressade grejer där, men ändå skönt och ledigt. Just nu så har COS en otroligt fin linnekollektion som passar perfekt att mixa med en skön byxa och skjorta, ett par lediga sandaler och accessoarer från & Other Stories. En scarf är ju glatt till!

Vilken är den bästa restaurangen i Bibliotekstan?

- Hur ska jag välja mellan klassikern Prinsen, där jag alltid beställer toast skagen med stekt bröd och riven pepparrot, och min nyfunna kärlek Misshumasshu? Mycket svårt. Delad förstaplats!