Välkommen till Fashion Week i Bibliotekstan

Kom förbi våra butiker och restauranger för aktiveringar och erbjudanden samt inspiration kring hållbart mode, hantverk och trender. Och missa inte vår Sustainable Fashion Hub på Norrlandsgatan 6!

En street-stylefotograf kommer vara på plats i Bibliotekstan för att fota intressanta stilar och accessoarer hos besökarna längs Biblioteksgatan och bland butikernas besökare. The Sustainable Fashion Hub håller öppet på Norrlandsgatan 6 kl 11-18 samtliga dagar. Utanför lokalen finns sittplatser och högtalare, så att man kan lyssna på samtalen och hålla säkert avstånd.

Läs mer om vad som händer i butikerna nedan. 

ASKET

Asket är ett klädmärke vars syfte är att motverka överkonsumtion av kläder. Affärsidén är att överge säsongskollektioner och i stället bygga en permanent kollektion av noga genomtänkta, spårbara och tidlösa kvalitetsplagg. Kläderna är gjorda för att hålla i fem år snarare än i fem tvättar, med förhoppningen om att fler människor ska minska sina garderober till den mängd plagg som de faktiskt behöver och sedan använda dem under lång tid. Är du nyfiken på att lära dig mer om hur Asket jobbar eller nyfiken på den nylanserade kollektionen för kvinnor? Kom förbi butiken och prata med teamet på plats.

FACE Stockholm

För FACE Stockholm har hållbarhet alltid varit en nyckelfråga. Alla förpackning är framtagna med omsorg hos Iggesund Mills, där allt de tar från naturen ger de tillbaka, och dessutom är hela pappersbruket driver på biobränsle. Under modeveckan erbjuder FACE Stockholm 20% rabatt på all hudvård och gratis makeup i butiken.

Filippa K

Tisdagen den 31 augusti bjuder Filippa K bjuder in till Filippa K Studio Natural Dye Workshop i sin butik på Biblioteksgatan 2. Workshopen har begränsat med platser och måste förbokas, håll utkik på Instagram @filippa_k för mer information.

Gant

GANT bjuder in till sin Flagship Store i Bibliotekstan där de belyser sitt hållbarhetsarbete, kom förbi och lyssna när de berättar om sitt arbete för att skydda dricks-, fiske- och badvatten för nuvarande och kommande generationer. I butiken bjuds det på andra godsaker och du kan såklart passa på att spana in den nya FW21-kollektionen.

Georg Jensen

Under modeveckan visar George Jensen upp nyheterna från kollektionen Fusion och andra klassiska smyckeshantverk. Passa på att ta hand om dina smycken och ge lite extra omvårdnad. George Jensen erbjuder puts, polering, ev rodiering, översyn av briljanter och fattningar av sina duktiga guldsmeder för 1000 kr på Fusion kollektionen, oavsett hur många delar du väljer att lämna in.

J.Lindeberg

Med fokus på kvalitet och hållbarhet vill vi ge nytt liv till dina gamla eller nyinköpta J.Lindeberg-plagg, så att du kan fortsätta njuta av dina favoriter istället för att köpa nytt. Genom att skräddarsy ett plagg efter dina önskemål kan vi med enkla justeringar förändra både storlek, snitt och siluett. 

Servicen är gratis och vid varje inlämning bjuder vi på bubbel eller kaffe!

Lululemon

Sväng förbi Lululemons butik och hör mer om deras Impact agenda och återvunna material i produkterna. 

nygårdsanna

”Min mormor pratade aldrig om hållbarhet, men hon hade det i händerna. Genom henne och andra kvinnor i min närhet lärde jag mig konsten att sy kläder gjorda för att användas, slitas, patineras och ärvas. Hon lärde mig också att inte slänga saker, utan att spara och ta till vara.”

Inspirerad av sin mormors naturliga och självklara hållbarhetssyn arrangerar nygårdsanna ”archive och sample sale” i sin butik på  Mäster Samuelsgatan 6.

Rodebjer

Välkommen på en intim kundkväll hos Rodebjer med musik, dryck och en exklusiv förhandsvisning av Spring/Summer 22-kollektionen. Under kvällen kommer Karin Fritz, Head of Creative Studio, att hålla en presentation om hållbarhet och design och du kommer få tillfälle att förbeställa kollektionen. Registrera dig här för att delta.

Sephora

Sephora arbetar med programmet ”God for” som verkar för att ta in märken och produkter i sortimentet som är så hållbara som möjligt. Under modeveckan får de första 100 kunderna som handlar för över 1000 kr en goodiebag. Alla kunder som handlar för över 750:- får snurra på  lyckohjulet och har möjlighet att vinna samples, goodiebags eller vouchers. Lämna in dina tomma kosmetikaprodukter och få 10% vouchers.

Tommy Hilfiger

Fira SFW med Tommy Hilfiger! Hämta din kaffe i kaffevagnen den 1 sept mellan 16-19. Besök även Tommy Hilfigers butik för att se deras sustainable styles bla. 100% Recycled Denim från Tommy Jeans.

Vid köp för minst 1500 kr får du en tote bag från Tommy Hilfiger.

EoE

Hos EOE Eyewear kan du lämna in dina glasögon i ett cirkulärt projekt där de tas om hand och görs om till nya. Det världsunika återvinningsprojektet Regrind är det första i världen att tillverka glasögon av gamla, återvunna bågar.
Besök EOE Eyewear på Mäster Samuelsgatan 10 och testa den senaste höstkollektionen. Vid köp i kombination med inlämning under Stockholm fashion week utlovas en gåva.