Jul i Bibliotekstan

Den 14 november tänds äntligen julbelysningen i Bibliotekstan.

Vackert juldekorerade skyltfönster, den traditionella röda mattan och butiker fyllda till bredden med säsongens finaste klappar. Trots oroliga tider kommer julen till Bibliotekstan som vanligt, om än i något mindre format.
– Den 14 november startar julen hos oss med att den högtidliga julbelysningen över Biblioteksgatan tänds och den röda julmattan rullas ut. I dessa tider vistas vi gärna utomhus och jag rekommenderar varmt att ta en promenad genom området för att komma i julstämning. Dessutom kommer vår kära kaffevagn servera varm mumma under utvalda dagar i november och december, berättar Josefin Alteby, projektledare på Hufvudstaden.
– Under tre helger, med start den 13e november, kommer även A Blooming Affaire ha en blom-pop-up på Biblioteksgatan, fortsätter hon.

 – På grund av coronaviruset har vi valt bort aktiviteter som julkör och shoppingkvällar, eftersom de kan bidra till smittspridning. Vi vill att man ska känna sig trygg när man handlar i Bibliotekstan och har istället för aktiviteter satsat på att bygga upp en riktigt mysig julmiljö för våra besökare, avslutar Josefin Alteby