”Kreativiteten är oändlig”

Catarina Midby, generalsekreterare för Swedish Fashion Association, om vad vi kan vänta oss under Stockholm Fashion Week.

Efter ett år av enbart digitala visningar öppnar nu Stockholm Fashion Week långsamt upp och bjuder i år in till både fysiska och digitala modevisningar, event och samtal.  


– Under modeveckan visas kollektioner från säsongerna höst 2021 och vår 2022 upp, tillsammans med permanenta kollektioner. Det är mode för dam, herr och unisex av allt ifrån pyttesmå till jättestora varumärken. Allt finns med och kreativiteten är oändlig, säger Catarina Midby, generalsekreterare för Swedish Fashion Association, och fortsätter:


– Att nu återigen få möta människor är fantastiskt roligt. Även om vi fortfarande måste anpassa oss efter både rådande restriktioner och vår planets utveckling. I år ligger extra stort fokus på hållbarhet och hur vi alla kan bidra till en mer hållbar framtid,  

Modeveckan, som pågår mellan 31 augusti och 2 september, inleds med en globalt livesänd konferens där ledarskap inom hållbarhet, teknologi och innovation diskuteras. Och på Norrlandsgatan 6 kommer Bibliotekstans The Sustainable Fashion Hub att finnas öppen för besökare, tänkt som en mötesplats där svenska modeföretagare och profiler delar med sig av kunskap och inspiration kring hållbart mode, hantverk och trender.

 

– Här kommer du som besökare bland annat kunna byta kläder och lära dig mer om vad det innebär att prenumerera och hyra kläder, köpa second hand och vintage. Biblioteksstan är ett självklart samarbete för Stockholm Fashion Week, här finns de allra flesta av våra fina varumärken representerade. Vi är så glada över butikernas engagemang och ser fram emot mycket inspiration, avslutar Catarina Midby.