Linda Ramones design i Bibliotekstan

Punklegenden Linda Ramone släpper strumpor ihop med Happy Socks.

Rock’n’roll-paret Johnny och Linda Ramones kärlekshistoria trollband en hel värld under 80-talet. Det unga paret hade allt man kunde önska sig; de var kända, snygga och rika. Dessutom stod de bakom en av tidernas mest omtalade triangelhistorier – efter att Linda lämnat Ramone-sångaren Joey Ramone för bandets gitarrist Johnny. 

Trots att Linda själv inte skapat musik har hon alltid varit en starkt lysande stjärna på punkscenen. Hennes säregna stil och stora modeintresse har gjort att hon blivit utsedd till en av världens bäst klädda kvinnor av tidningen Harper’s Bazaar och en modejournalist på Vanity Fair har kallat henne ”punkens första dam”. Nu kommer Linda Ramones design till Bibliotekstan, i form av en strumpkollektion tillsammans med svenska Happy Socks, där inspirationen kommer från hennes och maken Johnny Ramones kärlekshistoria. De rockiga motiven är hämtade från fotografier och målningar som finns i parets hem.

– Jag har alltid varit modeintresserad och började klä upp mig redan som barn. Mamma brukade säga ”Vart är du på väg uppklädd på det där viset? Du har ju ingenstans att gå”. Jag svarade ”En vacker dag kommer jag att ha många ställen att gå till”.

Välkommen in till Happy Socks på Mäster Samuelsgatan 9 för att spana in kollektionen!