”Saknar en riktigt bra second hand-butik i Bibliotekstan”

Modeprofilen Viola Bergström spanar på Pradaskor, tillbringar timmar inne på Cow parfymeri och ropar in en espresso på Sempre.

Vilka är dina favoritbutiker i Bibliotekstan? 

– Jag är egentligen ingen strosare, utan har ofta ett mål med min shopping. Men går gärna in på Prada och provar skor. Kanske unnar jag mig en morot, om jag har gjort något att vara stolt över. Annars går de flesta av mina besparingar åt god mat, som delikatesser hos Eataly. Sen älskar jag den nyrenoverade J.Lindeberg-butiken, de har det bästa utbudet av sport och mode. 

Var tar du helst en kaffe?

– Jag ropar in en espresso på Sempre och tror att jag låter coolare än vad jag egentligen gör. Italienska kaffebarer ger mig ett lugn i stöket. Annars gillar jag Nobis Hotel när jag behöver sitta ner med datorn och beta av jobbmail eller vill ta ett glas bubbel med en vän.

 Vad saknas i Bibliotekstan? 

– En bra second hand-butik! Jag försöker shoppa mer hållbart, och det bästa sättet för att inte ge upp mode som sitt största intresse är att börja tänka i andra banor. Drömmer om ett hål i väggen med en blandning av gamla Balenciaga-kavajer, förra säsongens Rodebjer-kaftaner och lite krimskrams. Det vore något! 

Var hittar du bästa gå bort-presenten? 

– Ingen blir lyckligare än jag för en gåva från Byredo. Ett doftljus eller handcrème landar alltid bra. Annars förespråkar jag mat som gå bort-present, varför inte ge bort en lyxig 30-månaders lagrad parmesan från Eataly?

 Bästa utbudet av hudvård?

– Cow parfymeri! De har många varumärken jag annars inte hittar i butik. Personalen är dessutom väldigt kunniga. Här kan jag stå i timmar och testa olika dofter eller nyanser av läppstift. Annars svänger jag förbi MAC för smink och ber personalen slänga på lite glitter på mina ögonlock innan en AW.