”Biblioteksgatan var det självklara valet för Totême”

I dag slog Totême upp portarna till sin första butik. På Biblioteksgatan 5 har man valt att skapa ett nytt hem åt modemärket.

Det har gått fem år sedan makarna Elin Kling och Karl Lindman grundade Totême i New York. Sedan dess har paret återvänt till Stockholm och modemärket har hunnit etablerat sig på både den svenska och den internationella marknaden. Nu tar Totême nästa stora steg  och öppnar sin första butik.
– Vi har letat länge efter en adress och en lokal som kändes rätt. Biblioteksgatan var det
självklara valet, berättar Elin Kling.

På Biblioteksgatan 5 är tanken att bygga ett hem åt Totême.

– Det känns viktigt att ha en fysisk plats där vi kan förkroppsliga vårt varumärke. Det handlar om att bygga en relation till våra kunder och det community som vi byggt upp på sociala medier, berättar Elin.

Den 200 kvadratmeter stora butiken sträcker sig över två plan och är inredd av Christian Halleröd, som även inrett modemärkets designstudio.
– När vi flyttade hem till Stockholm var vi nyförälskade i skandinavisk estetik och det var också briefen Christian fick när han inredde designstudion. Nu längtar vi tillbaka till New York och vill flörta med den idén. Tanken har varit att skapa en upplevelse som andas New York och uptown-shopping, berättar Karl Lindman.

Utöver den senaste kollektionen, rymmer butiken även konstböcker och vintagesmycken. Det sistnämnda är ett samarbete med Bibliotekstan-grannen Kaplans.

– Jag har alltid gillat vintagesmycken och är ofta inne på Kaplans. När jag visste att vi skulle bli grannar kunde jag inte låta bli att fråga om vi skulle samarbeta, berättar Elin.

En annan nyhet är att Totême nu lanserar sin första linje accessoarer, som till en början består av skor.
– Till skillnad från andra kollektioner kommer vi släppa en produkt i taget, som lämpar sig efter säsong och kundens behov, säger Elin.