Starta dagen med en italiensk frukost på Sempre

Visste du att italienska espressobaren Sempre i Bibliotekstan serverar frukost? Slink in i arla morgonstund för en cornetti, cappucino eller varför inte en spremuta.

 

 

 

Höstvinden viner. Termometern rör sig sakta men bestämt nedåt för varje dag som går och mörkret lägger sig som en brandfilt över tillvaron. Med andra ord är det dags att börja unna sig det lilla extra i vardagen – som att starta dagen med en riktig italiensk frukost. Espressobaren Sempre i Bibliotekstan serverar matiga frukostpaket och hur kan en dag som startas med en rykande kopp italienskt kaffe bli annat än succé?

 – Vårt frukostpaket innehåller valfritt kaffe, en färskpressad apelsinjuice och macka. Juicen går att byta ut till päron- eller aprikosjuice om man vill och det finns sex olika sorters frukostmackor att välja mellan; panini, croissant eller cornetto i ljust eller grovt utförande. Vill man kan man utöka frukosten med en yoghurt också, säger Luciano Figura på Sempre.

 

Hur skiljer sig den italienska frukosten från den svenska?

– Många kunder tror att den italienska frukosten är mycket sötare än den svenska. Men det tycker inte jag, svensk frukost innehåller minst lika mycket socker. Men svenskar äter mer salta produkter till frukost än italienare.

Vad äter du själv helst till frukost?

 

– En cornetto med citroncrème, cappucino och en spremuta, alltså en apelsinjuice. Men det är viktigt att dricka juicen först och dricka vatten efteråt, annars förstör man smaken på cappucinon. 

 

Välkommen in till Sempre på Jakobsbergsgatan 5-7.