Johanna Pietsch: ”Ju vitare sten desto bättre”

Sommar och semester betyder förlovningstider. Johanna Pietsch, vd på Engelbert i Bibliotekstan, delar med sig om tips kring trendiga ringar och glimmande morgongåvor.

 

 

Vilken sorts förlovningsring är populär just nu?

 – Det är fortfarande vita diamanter som många väljer till sin förlovningsring. Ju vitare desto bättre. Jag har också lagt märke till att våra kunder är mer pålästa om kvalitet är tidigare. Engelbert arbetar till exempel bara med stenar i G- (Top Wesselton) och VS-klassen (väldigt små inneslutningar), men det händer ofta att det efterfrågas ännu högre kvalitet.

 

 Vad har du för framtidsspaningar?

 – När man väl fått upp ögonen för diamantens dragningskraft och skönhet vill man inte gärna ha mindre. Stenarna blir större och man väljer att investera mer i förlovningsringar nu än tidigare. En krans runt mittenstenen är omtyckt eftersom det gör att diamanten ser ännu större ut. Man försöker mer och mer skapa ett personligt utseende kring en klassisk produkt.

 

Vad ska man tänka på när man köper en förlovningsring?

 – Det är en dyrbar produkt. Läs på vad som är viktigt och vänd dig till ett ställe med kompetens och förtroende. Gå inte bara efter plånboken, se till att det blir en upplevelse ni bär med er, ett ställe med god service som även kan fortsätta ta emot er för underhåll av ringarna genom åren. Handla helst inte utomlands, det finns många fallgropar som man utan kunskap och erfarenhet lätt kan bli lurad på, sådant som korrekt färg och renhet för att inte tala om behandlade stenar såsom laserborrade, filling och syntetiska stenar.  

 

Vad har du för tips på morgongåva?

– En morgongåva behöver inte vara något oerhört dyrbart men man vill gärna att den håller länge, därför är det vanligt att man väljer just ett fint smycke. Det kan vara till exempel ett Petit Sign som är våra små stjärntecken i guld och diamanter. Smycket är både vackert, personligt och hållbart.

 

Tips på tre förlovningsringar

Slim Classic– En riktigt klassiker fast ny modell i proportionerna, lite smalare med en avsmalnad skena och sex klor som en liten prinsesskrona.

The Ring– En för Engelbert patenterad modell med briljanterad krans under mittenstenen. Modellen skapades till bröllopet mellan Oscar och Giovanna Engelbert och gör sig bäst med lite större diamant.

Emerald Carmosé – En elegant modell med olika slipningar, till exempel emerald cut och med en krans runt mittenstenen som ramar in vackert. Kuddslipad är också fint med denna modell.