Välkommen Pas D’Art!

I hörnet Biblioteksgatan och Mäster Samuelsgatan slår Pas D’Art upp portarna – en fransk bistro med fokus på svenska råvaror.

Välkommen Pas D’Art!

I hörnet Biblioteksgatan och Mäster Samuelsgatan slår Pas D’Art upp portarna – en fransk bistro med fokus på svenska råvaror.

Det kan inte ha undgått någon att det har skett en totalrenovering av anrika Wienercaféets gamla lokaler. Nu öppnar äntligen det senaste tillskottet på Bibliotekstans matscen – bistron Pas D’Art. Restaurangen beskrivs som ett ”bistronomiskt koncept” och är en fransk bistro med svenska råvaror.

– Med bistronomi menas att vi tar finmaten till folket – hög gastronomisk standard men i en rimligare prisklass. Michelinbelönade Michael Spiridon har tagit fram en meny som är djupt förankrad i traditionell kokkonst, men med moderna inslag, berättar Brasseriegruppens vd Filip Güven.

Känner tidigare gäster igen sig?
– Nej, inte alls. Vi har skapat en färgstark, internationell miljö som skiljer sig helt från hur det såg ut här tidigare.

I uppbyggnaden av den nya restaurangen har man satsat på färg och form. Inredningen har tydliga referenser till art déco och nordisk maximalism med ett stort fokus på konst.

– Vi har arbetat tillsammans med den fantastiska inredningsarkitekten Martin Brudnizki, som inspirerats av Stockholms stadshus, Kungliga Operan och flera vackra trapphus runtom i Bibliotekstan.

Menyn tar avstamp i det franska köket och är säsongsbetonad där rätter byts ut och uppdateras efter vad som på ett hållbart vis finns hos de lokala leverantörerna. Hit kan man gå för både frukost, lunch, afternoon tea, afterwork med smårätter och givetvis middag.
– Det som gör oss unika är delvis vår helt egenproducerade, svenska chark, men även att vi har en plat du jour till både lunch och middag. Istället för att vara en billigare variant på rest- råvaror är den rätten det absolut bästa månaden har att erbjuda.

Vilken är er paradrätt?
– Vår bouillabaisse är definitivt något utöver det vanliga. En annan favorit är råbiffen, som är gjord på enbart svenskt, närproducerat kött. Pastan kan vi också rekommendera.

Varför bytte ni koncept?
– Vi såg att vi hade mer att ge, nu får lokalen äntligen nå upp till sin fulla potential – från tidig morgon till sen kväll.

Foto: Isabella Ståhl