Michaela Wissén: ”Jag fotar bara analogt när jag reser”

Michaela Wisséns jobb som influencer och fotograf tar henne jorden runt. Med kameran runt halsen är hon ständigt på jakt efter att fotografera människor i deras naturliga miljö.

– Både mina följare och jag tycker om det naturliga. Jag har som regel att bara fota analogt när jag reser, då blir jag mer närvarande. Fotar jag med mobilen är det lätt att jag plåtar så mycket, för att sedan redigera och snabbt lägga upp på Instagram. Med en analog kamera har jag 36 bilder i en rulle. Då blir det vad det blir.

Vilka är för- och nackdelarna med sociala medier för dig som fotograf?
– Fördelarna är all inspiration, och alla människor jag aldrig skulle ha träffat annars. Dessutom får jag många uppdrag genom Instagram. Nackdelarna är att alla kan vara fotografer, så man konkurrerar med många. Det är också svårare att sticka ut eftersom alla härmar varandra.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Bekväm och klassisk, men det beror också på var jag befinner mig. I Los Angeles, där jag tillbringar stora delar av min tid, går jag klädd i t-shirt och jeansshorts och hemma i Stockholm gillar jag att testa på nya trender. Jag inspireras mycket av folk runt omkring mig.

Vilket plagg kan du inte kan leva utan i vinter?
– En härlig kappa eller en stickad tröja med stora ärmar.