Marina Kereklidou: ”Totêmes butik är så härlig och modern”

Designern och stylisten Marina Kereklidou har verkat i modebranschen i över två decennier. Sedan ett par år tillbaka är hon dessutom creative director på Synsam och har stenkoll på de senaste glasögontrenderna

– Just nu ser vi väldigt mycket kontraster. Det är dels tjocka 70-talsbågar och rimless-modeller, som bara har glas och skalmar, som gäller nu. Nästa stora trend tror jag är grodformade glasögon, som skiljer sig från den geometriska trenden vi sett länge.

Hur hittade du din personliga stil?
– Jag har jobbat som stylist i 20 år, vet vad jag gillar och har lärt känna min kropp. Oftast köper jag klassiska plagg, som ändå har tillräckligt roliga detaljer för att sticka ut lite. Och jag föredrar plagg av hög kvalitet.

Den mest stilsäkra julklappen att ge bort i år?
– Solglasögon! Det är perfekt till vinterns sol- eller skidresa. Jag skulle investera i ett par caféglasögon. De har samma skydd men lite ljusare glas, vilket gör att man inte behöver ta av sig dem när man går in. De fungerar som ett smycke och en accessoar i ett.

Vilka butiker besöker du helst i Bibliotekstan?
– Älskar Acne, hittar alltid något där. Sedan gillar jag Totême för att butiken är så härlig och modern. Och Antikt Gammalt & Nytt är en gömd pärla. Jag var nyss där och köpte massor av hårspännen.