Axel Arigato på plats i ny butik

För fem år sedan grundade Max Svärdh och Albin Johansson det lyxiga sneakersmärket Axel Arigato. Nu har de flyttat från sin pop up-butik till en permanent adress mitt i Bibliotekstan.

Berätta om nya butiken

– Precis som våra tidigare butiker har vi valt att utforma utrymmet som ett galleri, vi vill avsiktligt ha en ren yta med syftet att låta konst sticka ut i lokalen. Vi har också fokuserat mycket på materialval för att öka rummets upplevelse genom att addera oväntade element som skapar intressanta exponeringar av våra produkter. Bland annat har vi flera abstrakta, ovala podier gjorda av marmor som vilar på krossat glas i ett fint mönster, berättar Max. 

Hur kommer det sig att ni valde Bibliotekstan?

– Att ha rätt butik på rätt plats var nyckeln för oss. Vi tycker att Bibliotekstan erbjuder en väldigt bra mix av lokala och internationella varumärken vilket skapar en perfekt omgivning för Axel Arigato. Vår tidigare pop up på Norrmalmstorg fick grym respons och vi är glada att ha hittat ett permanent läge i samma kvarter, säger Albin.

Beskriv Axel Arigato med tre ord.
– Kulturell, föränderlig och modern, säger Albin.

Vilka skomodeller är trendiga just nu?

– Chunky sneaker-trenden håller i sig, men man ser även att den trail-inspirerade estetiken börjar ta över mer. Samt smarta hybrid-versioner som förenar gammalt och nytt, säger Max.

Vilka skomodeller kommer ni bära i sommar?

– Marathon Runner, en unisex runner-modell som präglas av en oväntad mix av lyxiga material och färger. Inspirationen är hämtad från 90-talets sportswear i kombination med en tjockare sula som ger dessa sneakers en mer överdriven och modern silhuett, säger Albin.
– För AW19 lanserar vi en ny modell som kallas för Catfish. Modellen hämtar inspiration från klassiska skate-skor under 90-talet. Här har vi inkorporerat en ’hemlig’ ficka i tungan, där man kan gömma kreditkort, husnycklar eller något annat, säger Max.