Whyred tänker större

Det svenska modemärket – med Roland Hjorth i spetsen – fortsätter att sudda ut gränserna mellan konst, musik och mode.

Whyred grundades i Stockholm 1999 av Roland Hjort, som fortfarande är modemärkets creative director. Han är även barnbarn till den ikoniska konstnären Sven X:et Erixon, som gav det svenska modemärket sitt namn redan i början av 1950-talet. När han i en intervju ombads att utse sin favoritfärg, han svarade ”red” och genast fick följdfrågan ”Why red?”. Den klurige konstnären, som var berömd för sin färgsprakande palett, svarade torrt ”Well, blue then.”.

Sedan 1999 har Whyred varit avsändaren till otaliga kollektioner av användbara plagg med en modern touch, och innan månadens slut kommer Whyred att öppna en helt ny butik på Smålandsgatan 20 i Bibliotekstan. De nya lokalerna rymmer drygt 250 kvadratmeter och fullt sortiment för både dam och herr – men även för olika sorters kreativa samarbeten. En scen för konst, musik, mat och dryck som kommer vara i ständig rörelse.

– Tanken med den nya butiken är att integrera Whyreds varumärke med olika pop-up samarbeten som skapar en levande mötesplats. Utöver artist- och konstsamarbeten kommer vi även att erbjuda en pop-up yta för såväl nya som redan etablerade skandinaviska varumärken. Vi kommer även att presentera ett nytt take away-koncept med nyttig mat, juicer och smoothies, säger Whyreds vd Claes Ströby.

Redan nu syns ett gäng heta svenska artister – som Shitkid, Holy, Dead Vibrations, Jelly Crystal och Hanna Järver – på kampanjbilderna för Whyreds nya vår- och sommarkollektion.

Whyreds nya konceptbutik ska stå klar för öppning under april månad.

http://www.mynewsdesk.com/se/bibliotekstan/pressreleases/whyred-byter-adress-i-bibliotekstan-2467307