”Jag kan inte föreställa mig ett liv utan mode”

Influencern och stilikonen Semra Dedic om modeintresset, bästa stiltipsen och favoritbutikerna i Bibliotekstan.

I Bibliotekstans julmagasin visar supermodellen Roger Dupé, mode-influencern Semra Dedic och pr-drottningen Rossana Mariano upp säsongens snyggaste trender.

Med tanke på hennes dedikerade följarskara på Instagram, känns det relevant att fråga Semra Dedic vilka slags bilder som genererar flest likes.

– I mitt fall är det bilder som känns spontana, där självkänslan lyser igenom och jag känner mig bekväm.

Hon beskriver sin stil som färgstark, medveten och bekväm, och modeintresset har följt med sedan barnsben.

– Min mamma var en kreativ själ och utbildad skräddare, man lappade och lagade själv. Jag kan inte föreställa mig ett liv utan mode och stil. Idag ser vi att det är något som engagerar många på olika sätt.

Vilka butiker besöker du oftast i Bibliotekstan?

– Hope, för att man alltid kan hitta en bra skjorta och schysta byxor. Rodebjer, för deras färgsprakande klänningar och fantastiska kaftaner. Nathalie Schuterman, för att de har varumärken som får en att känna sig lyxig och extravagant. Favoritlunchstället är Prinsen, jag älskar deras köttbullar.

Ditt bästa stiltips?

– Jag älskar bekvämlighet och tycker man ska våga ta ut svängarna och addera färg. Men det viktigaste av allt är att äga sin stil. Det syns direkt om du inte trivs i din outfit.

Favoritplagg från plåtningen?

– Jag har sneglat på en supersnygg kostym från Whyred som är lite orange-rutig. Den skulle jag definitivt kunna bära till både vardags och fest. Och Burberry-blazern var magisk.