Schnayderman’s – en skjorthistoria

I början av december öppnade det svenska skjortmärket Schnayderman’s i Bibliotekstan. Det är deras första butik i egen regi och enligt Joel Urwitz, som är en av märkets grundare, är det en speciell milstolpe och extra kul att äntligen få träffa sina kunder.

– Vi har längtat efter att öppna en riktig butik och det känns jättekul att flytta in på Mäster Samuelsgatan. Här finns många andra väldigt bra butiker, med så fint sällskap känns det definitivt som att vi har hittat rätt läge. Jag har personligen en särskilt stark koppling till just den här lokalen eftersom mitt absoluta favoritkaffeställe, Il Caffè, tidigare låg här. 

Butiken är delad i två sektioner där hårda ytor möter mjuka texturer, och sprudlande färger bryter av mot mer monokroma nyanser. Den specialdesignade bänken som tronar i mitten av butiken är ett naturligt blickfång och har inspirerats av konstnären och arkitekten Egon Möller-Nielsens stenbänkar på T-Centralen.

– I en tid när marknaden skiftar allt mer mot att vara online-baserad är vi övertygade om vikten av att skapa en fysisk miljö som manifesterar vår idé fullt ut och erbjuder ett forum för människor som vill interagera med oss och upptäcka hur vi utvecklar våra skjortor.

Det är skjortan som har huvudrollen hos Schnayderman’s, deras målsättning är att expandera idén av vad en skjorta kan vara. Det handlar inte längre om ett plagg som huvudsakligen bärs under en kostym i affärssammanhang, utan blir huvudnumret i mer avslappnad outfit. Överskjortan har blivit ett signaturplagg och genom att experimentera med olika texturer och tvättar ger man nytt liv åt klassiska linjer.

Butiken finner du på Mäster Samuelsgatan 10 i Bibliotekstan.