”Svenskar har definitivt bra stil”

Nu har franska Sandro har slagit upp dörrarna till sin flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan 12, och modehusets vd Jean-Philippe Hecquet känner sig trygg med det nya läget.

– Den typiska Sandro-kvinnan följer inga koder. Hon är trendkänslig men fri och lekfull när det kommer till mode. Hon är chic, elegant och väldigt trygg med sig själv. Men framförallt är hon självständig och vet vad hon vill, förklarar Sandros vd Jean-Philippe Hecquet.

Den nya butiken är drygt 100 kvadratmeter och erbjuder fullt sortiment av mode och accessoarer för kvinnor. Sommarens kollektion har flera inspirationskällor – blommigt och androgynt, kryddat med kubanska rytmer och referenser till klassiskt herrmode. Sandro uppmuntrar sina kunder att blanda plaggen fritt och sätta ihop outfits som känns personliga.

 – Ni svenskar har definitivt bra stil. Det jag framförallt har lagt märke till är att alla inte bara är häpnadsväckande snygga, utan dessutom oklanderligt klädda. Mode verkar vara en stor del av svenskarnas liv och de håller ett alltid ett öga på trenderna – även om de inte alltid följer dem till punkt och pricka.

Enligt honom finns det gott om likheter mellan svensk och parisisk stil, som blivit synonym med det franska modemärkets estetik.

 – De är två stilar som är avslappnade och enkla att bära. Det handlar om att vara bekväm och cool, men samtidigt elegant – precis som Sandro är. Det var ett väldigt naturligt beslut att öppna en egen butik i Stockholm, säger han och fortsätter.

 Det är ingen slump att Sandro slår upp sina dörrar i Bibliotekstan.

 – Jag är otroligt nöjd med att Sandro har hittat ett hem i Bibliotekstan. Det är ett väldigt bra läge för oss, i hjärtat av modedistriktet. Butiken har en fantastisk yta där vi kan översätta och uttrycka Sandro-kvinnans universum till en unik shoppingupplevelse.