”Det är alltid kul att ta stafettpinnen och visa vägen för andra”

Modellen Roger Dupé om mångfald i modellvärlden, att hitta sin egen nisch och favoritbutikerna i Bibliotekstan.

I Bibliotekstans julmagasin visar supermodellen Roger Dupé, mode-influencern Semra Dedic och pr-drottningen Rossana Mariano upp säsongens snyggaste trender.

 Roger Dupé skulle egentligen bli fotbollsproffs. Men när två modellscouter från Mikas fick syn på honom vid Sergels Torg tog livet en annan riktning. Sedan dess har livet som modell tagit honom till Paris, Milano, New York och London. Roger har gjort uppdrag för Kenzo, Vogue och Jean-Paul Gaultier – och han blev även den första svarta modellen att fronta bilmärket Rolls-Royce.

– Det var kul samtidigt som det kändes konstigt att vara den första. Det borde skett för längesen. Men det är alltid kul att ta stafettpinnen och visa vägen för andra.

Hur är det med den etniska mångfalden i modellvärlden?

– Jag har varit modell i åtta år och sett en tydlig förbättring under den perioden. Men vi ska inte vara nöjda med hur det är idag, vi måste fortsätta jobba med det och våga prata om ämnet.

 Vilket är ditt bästa stiltips?

– Försök att klä dig efter din egen kroppstyp och inspireras gärna av andra. Men kopiera inte, för alla passar inte i samma stil. Det är viktigt att hitta sin egen nisch.

 Vilka butiker i Bibliotekstan besöker du oftast?

– Ralph Lauren, J.Lindeberg och Filippa K. Bland restaurangerna gillar jag Prima. Senast åt jag en fantastisk, krämig pasta med soltorkade tomater och pancetta.