Our Legacy släpper damkollektion

Det internationellt erkända modemärkets senaste visning var fylld av naturmaterial, sobra toner och en spännande nyhet.

Our Legacy rankas som svenskt herrmodes mäktigaste av tidningen King, men har aldrig gjort en modevisning på hemmaplan. Härom veckan presenterade de nästa års vårkollektion på Svenska Institutet i Paris, men nya säsongens trädgårdstema var inte den största nyheten – för efter tolv år gör klädmärket sin första damkollektion någonsin.

Kollektionen kommer bestå av 90 olika plagg och accessoarer, i samma coola Our Legacy-anda som länge funnits i männens garderober. De båda inriktningarna har samma material och tema, det är bara passformen som vittnar om huruvida plaggen tillhör dam- eller herrsidan. Vissa plagg är tänkta att användas könsneutralt och finns att hitta i båda linjerna – ett gyllene tillfälle för paret som vill maximera sin gemensamma garderob alltså.

Tankarna på en damkollektion har funnits i över tio år, men enligt designern Christopher Nying har det dröjt tills nu för det svenska märket att har rätt förutsättningar och kunskaper att realisera det hela. Och nästa år kommer resultatet att hänga på galgarna i butiken på Jakobsbergsgatan 11.