”Ett smycke från Kaplans slår aldrig fel”

Happy Socks-grundaren Mikael Söderlindh om galna strumpor, att handla klappar åt sig själv och att fira jul på stranden.

Vad önskar du dig i julklapp i år?
– Min favoritparfym Sunday Cologne från Byredo har varit slut i ett halvår, så jag skulle bli glad för en ny. Jag har använt den sedan den lanserades och hette Fantastic Man.

Bästa julklappen du gett bort?
– Att köpa ett begagnat smycke på Kaplans slår aldrig fel. Jag har köpt ett par örhängen till min fru, och en ring någon gång. Att köpa ett smycke med historia är en speciell känsla.

Någonting du drömmer om att ge bort i julklapp?
– Vi har flyttat till Los Angeles och firar vår första jul här, så jag drömmer om att ge bort en fantastisk dag på stranden innan vi drar igång det vanliga firandet.

Ett ”säkert kort” att ge bort?
– Strumpor, förstås. Det ger jag till alla hela tiden. En julklapp som alla blir glada av och har användning för. Man behöver inte vara orolig för att det är någonting som folk redan har. Dessutom kan man matcha strumpor efter personlighet. Mer ordningsamma människor gillar organiserade mönster medan kreativa själar dras till galna mönster.

Vilken är din bästa julfilm?
– Nu kanske folk tycker att jag är amerikaniserad, men jag tycker att Ensam hemma är riktigt rolig.

En rätt du inte kan vara utan på julbordet?
– Kalkon. Min pappa var amerikan så på julafton åt vi alltid kalkon med ordentligt med stuffing och gravy – som på thanksgiving.

Var firar du helst jul?
– På ett varmt ställe. I stort sett har vi alltid befunnit oss på sydliga breddgrader, många jular har firats på Bali.

 Hur julskyltar ni er butik i år?

– Vi har ett roligt samarbete med Narcos-skådisen Pedro Pascal som dansar i kalsonger och strumpor. En roll väldigt långt från drogpolisen han spelar i tv-serien.

 Vilka andra butiker i Bibliotekstan kommer du att besöka vid årets julshopping?

– Jag kommer att shoppa julklappar åt mig själv i Our Legacy-butiken. De har en skön känsla som jag gillar.