En fransk dag i Bibliotekstan

Drömmer du dig bort till uteserveringar i Paris och soliga eftermiddag på Franska rivieran? Oroa dig inte, du kan uppleva Frankrike i Bibliotekstan. Här är vår guide till en perfekt fransk dag i solen.

10.00
Un croissant, s’il vous plaît


Starta dagen på franskt vis, med en dubbel espresso och en croissant på Wienercaféets parisiska uteservering.
Wienercaféet, Biblioteksgatan 6-8

11.00
Fransk skönhet

”Känner du dig deppig, ta på mer läppstift och attackera” sa Coco Chanel en gång i tiden. Men vi behöver inte vara på dåligt humör för att plocka fram läppstiftet. På Chanel Beauty Store finns en uppsjö av färggranna nyanser som passar en solkysst hy.

Chanel Beauty Store, Mäster Samuelsgatan 3

13.00
Lunch i Nice

Restaurang Prinsen har funnits på samma plats sedan 1897 och har under åren lockat till sig allt från kulturarbetare till affärsfolk och mediepersonligheter. Slå dig ner på uteserveringen, beställ en salade Niçoise och föreställ dig att en av Stockholms mest ikoniska restauranger har förflyttat sig till Nice för en stund.

Prinsen, Mäster Samuelsgatan 4

 15.00

Stilren shopping

Efter tio år som chefsdesigner lämnar Phoebe Philo modehuset Céline. Den hyllade designern anses vara en av vår tids mest inflytelserika modeskapare. Modehusets nästa kollektion att landa i butik blir Philos sista och består i vanliga ordning av minimalistiska plagg i dova toner.

Céline, Mäster Samuelsgatan 5

17.00

Bubblande avslut
Avsluta shoppingrundan med ett glas champagne på Nobis. Skåla in kvällen på den soldränkta uteserveringen.

Nobis, Norrmalmstorg 2

 

19.00

Steak minute
På Vau de Ville hittar man både kulinariska upplevelser och en festlig stämning. Runda av dagen med att spana på folk samtidigt som du njuter av en klassisk steak minute.


Vau de Ville, Norrmalmstorg 6