Välkomna AVAVAV

Florensbaserade märket AVAVAV öppnar pop-up i Bibliotekstan.

AVAVAV står för kvalitet med hög modegrad där den skandinaviska minimalismen möter italiensk kultur, färgsättning och gediget hantverk, där närproducerat och unikt gör före massproduktion och överkonsumtion.

AVAVAV grundades 2017 av den svenska duon Adam och Linda Friberg. Grundarduon har en gedigen bakgrund inom modeindustrin, 2006 startade Adam och Linda de välkända high-street märkena Monki, Weekday och Cheap Monday innan de 2010 såldes till H&M-gruppen. Efter en flytt till Italien startade de AVAVAV med grundtanken att göra modebranschen mer hållbar och anpassad efter dagens unga kvinnors behov.

Tillsammans med inredningsarkitekten Christian Halleröd har de nu tagit fram ett butikskoncept som kommer fungera som en kommunikations-hub för den skandinaviska marknaden.


- ”Vi valde Stockholm som första stad för vårt nya koncept AVAVAV. Vi tycker Bibliotekstan har det perfekta läget, det blir en bra plats för oss att visa upp AVAVAV på. Märket är en blandning av det underbara Florens och det progressiva Skandinavien med fokus på hållbart mode och närproducerade produkter.”, säger Adam Friberg, grundare AVAVAV.

AVAVAV öppnar inom kort på Smålandsgatan 20 i Bibliotekstan.