Balansera huden med Aesop

Goda nyheter från det australiensiska hudvårdsmärket – den känsliga vårhyn är snart ett minne blott.

I början av april lanserar Aesop en helt ny hudvårdsserie som fokuserar på de komplexa behoven som uppstår hos den med blandhy. Serien In Two Minds består av rengöring, ansiktsvatten och återfuktning som innehåller ingredienser med vetenskapligt bevisade effekter och växtextrakt som både lugnar och balanserar.

 Blandhy känneteckas oftast av en fetare t-zon och panna, medan kinderna är torra, något som Aesop har märkt blivit allt vanligare hos deras kunder. Det är på grund av denna insikt som Aesops laboratorium i Melbourne ägnat de senaste tre åren åt att arbeta med särskilt fokus på denna hudtyp  – något som nu har resulterat i de nya produkterna som säljs både som serie och var för sig.

Rengöring är ett viktigt första steg när man tar hand om blandhy. Det är viktigt att använda en mild rengöring som inte irriterar eller torkar ut huden. Vår rengöring är gelbaserad och innehåller salicylsyra som varsamt men noggrant avlägsnar överflödig talg utan att irritera, berättar Dr Rebecca Watkinson, som är Innovation and Research Manager på Aesop. 

Som ett steg mellan tvätt och återfuktning balanserar ansiktsvattnet huden utan att torka ut. Avslutningsvis appliceras den lätta och snabbabsorberande lotion som återfuktar huden med ingredienser som trollhassel och blå kamomill, som har en särskilt lugnande effekt.

 Nu längtar både vi och vår hy efter att kickstarta våren med en ny hudvårdsrutin, titta förbi Aesops butik på Jakobsbergsgatan 7 för att få personlig vägledning.