Acne Studios <3 Fjällräven

I veckan lanserar Acne Studios och Fjällräven en gemensam engångskollektion, full av uppdaterade klassiker och oemotståndliga väskor.

Acne Studios sätter nu en moderiktig twist på Fjällrävens klassiker. Som jackorna Greenland och Expedition, och den ikoniska ryggsäcken Kånken har fått tre helt nya utföranden – datorväska, clutch och messengerväska.

 – Jag växte upp med Fjällräven och har liksom många andra svenskar en relation till varumärket, deras produkter går i arv i generationer. Fjällräven är ett märke som inte ses som mode, utan mer som en del av ett kulturellt arv. Det står för något speciellt och det var intressant för mig att ha en åsikt om de här plaggen och försöka skapa något nytt, förklarar Jonny Johansson, creative director för Acne Studios.

Man kan säga att Acne har gjort en remix på Fjällrävens kulturarv genom att leka med proportioner, addera detaljer och använda urbana kamouflagemönster. Man har även skapat en gemensam logga där de lånat av varandras typsnitt. Det här är första gången som Fjällräven låter ett annat märke experimentera med deras klassiker.

 – Vi har aldrig gjort något liknande, trots många förfrågningar om samarbeten. Det här kändes dock intressant från början. Och resultatet blev en unik kollektion som förkroppsligar Fjällrävens tidlösa funktionalitet med Acne Studios mer konstnärliga approach från modevärlden, förklarar Henrik Andersson som är head of innovation and design på Fjällräven.

Kollektionen är unisex och lanseras världen över den 6 september, bland annat i Acne Studios butik på Norrmalmstorg.