Mitt Bibliotekstan: ”Jag tackar aldrig nej till en lunch på Prinsen”

Sofia Wallenstam är en av de tre systrarna bakom House of Dagmar. Hon besöker Bibliotekstan för att luncha, shoppa och ta en drink med tjejkompisarna.

Stella McCartney och Céline, Mäster Samuelsgatan 3 och 5

Så fort jag har tid över så besöker jag gärna grannbutikerna Stella McCartney och Céline, eftersom jag är ett stort fan av båda varumärkena. Deras avslappnade stil och fantastiska kvaliteter tilltalar mig väldigt mycket, jag kombinerar gärna deras design med plagg från Dagmar och Cos.

Sephora, Biblioteksgatan 2-4

Många av mina nära vänner är väldigt intresserade av smink och skönhet, så jag får hela tiden information om det senaste och vad jag borde investera i. En av mina vänner introducerade Sephora och deras ansiktsmasker för mig. Att kliva in på Sephora känns som att vara i en godisbutik för skönhetsprodukter, och beroende på vad jag har för behov just då så hittar jag alltid någon bra mask där.

Nobis Hotel, Norrmalmstorg 2-4

Att besöka hotellbarer i sin egen hemstad ger en känsla av att vara utomlands, det passar mig toppen eftersom jag älskar att resa. På hotellbarer finns det alltid en härlig blandning av människor, med allt från turister till affärsresenärer blir det ofta ett spännande ställe att ta en drink på. För mig är Nobis Hotel ett perfekt exempel på det, dit går jag gärna på after work med en kompis och snackar om veckan som har gått. Perfekt fredagshäng!

East, Stureplan 13

De kvällar vi inte orkar laga någon middag hemma köper vi ofta med oss take away från East. Jag älskar deras Tempura Roll 1, ångade kycklingdumplings, och sashimi-mix.

 

Prinsen, Mäster Samuelsgatan 4

Jag tackar aldrig nej till en lunch på restaurang Prinsen, min man och jag går dit tillsammans så ofta vi får möjlighet. Allra bäst är det när uteserveringen är öppen och man kan sitta och spana på alla som går förbi. Min favorit på menyn är helt klart deras marängtårta till efterrätt, den är så oförskämt god att jag kan drömma om den på nätterna ibland.