Nu öppnar Chanel Beauty Store

Idag, den 30 november, öppnar efterlängtade Chanel Beauty Store i Bibliotekstan.

”Om du är sorgsen eller besviken, ta på dig rött läppstift och attackera.” Mademoiselle Chanels syn på skönhet var rakt på sak. Och är densamma när Chanel Beauty nu slår upp dörrarna till sin första svenska butik på Mäster Samuelsgatan 3 i Bibliotekstan.

– Vår syn på skönhet idag baseras på samma vision som Mademoiselle Chanel hade. Hon hade ett rebelliskt hjärta och trodde på att en kvinna är som vackrast när hon är lycklig. Att varje kvinna är unik och måste uppmuntras att hitta sin egen skönhet. Det här är så klart några av anledningarna till varför vi är så väldigt glada över att öppna våra Fragrance and Beauty-butiker, eftersom det är en fortsättning på hennes arv, säger Julien Beard som är managing director för Chanel i Skandinavien.

Det franska modehuset är sedan länge synonymt med romantiskt röda läppar och den odödliga klassikern Chanel No. 5, som lanserades 1921 och blev en omedelbar världssuccé. Än idag fortsätter man att utveckla produkter utifrån grundarens ursprungliga filosofier.

– Inom just makeup har Chanel framförallt väldigt mycket kunskap om ljus – vi kallar oss själva mästare av ljus. Mademoiselle bar ofta pärlhalsband i flera lager, inte bara för att de var vackra utan för att hon visste att när ljuset träffade pärlorna skulle ungdomlig lyster reflekteras i hennes ansikte. Därför anpassar vi till exempel våra foundations för att uppnå samma, naturliga lyster hos den som bär dem. Visionen om pärlhalsbanden är nog allra tydligast i vår Le Blanc de Chanel.

Den nya butiken är 120 kvadratmeter stor och helt tillägnad Chanels Fragrance and Beauty-värld. Inredningen är specialdesignad med svarta, lackade konsoler som sträcker ut sig runt hela butiken. Här kommer man att presentera exklusiva produkter och förhandslansera nya kollektioner innan de når vanliga återförsäljare.

– Bibliotekstan är det självklara valet för ett exklusivt skönhetsmärke. Vår senaste butiksöppning var väldigt framgångsrik och området ger oss en bra möjlighet att möta vårt redan etablerade klientel. Att ha våra egna butiker kommer också hjälpa oss att knyta ännu starkare band mellan Chanel och våra kunder.