Mitt Bibliotekstan – Nathalie Schuterman

Nathalie Schuterman driver en av Sveriges mest kända modebutiker, här tipsar hon om sina Bibliotekstan-favoriter.

Nathalie Schuterman, Birger Jarlsgatan 5

Ett självklart val, det är ju mitt andra hem och där jag är hela dagarna. Jag älskar att vara nere i butiken, det är så roligt att springa runt bland kunderna och alla våra vackra saker. Men det är nästan lika härligt att vara uppe på kontoret och på vårt webbshop-kontor där det alltid sprudlar av kreativa idéer.

 

Louis Vuitton,  Birger Jarlsgatan 5A

De är otroligt bra på att göra vackra och tidlösa resväskor, så där tycker jag om att handla mitt resegods. Nästa inköp blir en bag i deras klassiska mönster med mina initialer på, så att den matchar resten av resväskorna. Jag har tänkt på det ett tag men inte haft tid att bestämma färg och storlek på initialerna.

Koloni, Biblioteksgatan 5

Koloni är också ett av mina favoritställen, den har en helt fantastisk chokladmoussetårta med mosad avokado. Det är perfekt att köpa med sig en liten tårtbit på eftermiddagen när man får blodsockerfall eller har ätit för liten lunch. Men de har massor med andra goda grejer också, det är alltid fräscht och bra.

Floristkompaniet, Norrlandsgatan 16

De är en av stans bästa på att göra fantastiska blombuketter. Samtidigt är de väldigt kunniga om allt de säljer i butiken och dessutom säkra på det estetiska, som alltid är viktigt när det kommer till blommor. Jag är vanligtvis inte så mycket för färgstarka buketter, men de lyckas till och med övertala mig om motsatsen där.

 

Zara Home, Birger Jarlsgatan 15

Det är alltid jätteroligt att gå in på Zara Home och kika på hyllorna, det händer hela tiden nya saker och mycket av deras grejer är nästan som modeaccessoarer fast till hemmet. Jag har köpt en hel del till vårt land där. Lakan, servetter, pallar, dörrknoppar och roliga korallgrejer att dekorera med.