Mitt Bibliotekstan: ”Fler borde upptäcka vackra Birger Jarlspassagen”

Joel Urwitz är en av grundarna till svenska Schnayderman’s, skjortmärket som precis öppnat sin första butik på Mäster Samuelsgatan i Bibliotekstan. Han besöker gärna sina nya grannar och favoritstället Birger Jarlspassagen.

Our Legacy, Jakobsbergsgatan 11

När det gäller klädbutiker i Bibliotekstan blir det ofta ett stopp på Our Legacys butik på Jakobsbergsgatan. Jag har alltid gillat Our Legacys enkelhet och hur de jobbar med olika tvättar och texturer i sina kollektioner. Deras stickade tröjor och jerseys är ett bra komplement till Schnayderman’s skjortor.

Aesop, Jakobsbergsgatan 5-9

Jag har länge varit en trogen användare av detta australiensiska hudvårdsmärke, och deras Coriander seed body cleanser. Gillar också hur de har byggt upp sina butiker världen över, där varje enskild butik både känns som en självklar del av ett större koncept samtidigt som de är helt unika.

Sempre Espressobar, Biblioteksgatan 5

Gick väldigt mycket till Il Caffe som låg i våra lokaler tidigare, och som jag generellt tycker har Stockholms bästa kaffe.  Men numera blir det istället en sväng till Sempre, de känns lite som det sociala navet i Bibliotekstan där alla typer av människor samlas efter lunch för att ta en espresso. 

Birger Jarlspassagen, Smålandsgatan 10

En sjukt vacker passage som ger känslan av att man befinner sig någon helt annanstans än i Stockholm. Den är unik i sin arkitektur och har samma känsla som klassiska byggnader i London och Paris. Tyvärr är den lite osynlig och bortglömd idag. Jag önskar att den skulle vara mer levande med kanske någon skön bar eller restaurang så att fler människor upptäcker den.