En italiensk dag i Bibliotekstan

Regn. Sol. Snö. Det svenska aprilvädret får vem som helst att längta söderut. Har du inte en vårweekend i Rom eller Milano inbokad? Oroa dig inte, det går utmärkt att uppleva Italien i Bibliotekstan. Här är vår guide till en perfekt italiensk lördag.

10.00

Koffeinkick

Starta dagen som en italienare, med en nybryggd cappuccino och en mandelbiscotti på stimmiga Il Caffè. Räkna med att dricka den på stående fot, precis som i Milano.

Il Caffè, Mäster Samuelsgatan 8

 

11.00

Uppdatera skogarderoben

Den excentriske chefsdesignern Alessandro Michele har sett till att florentinska modehuset Gucci är hetare än någonsin. De här säsongen har märkets betselprydda loafers blivit ett måste i varje stilsäker skogarderob – och finns i en uppsjö av färger och mönster. Prova ut vilken som passar dig bäst i flaggskeppsbutiken.

Gucci, Birger Jarlsgatan 1

13.00

Lunch på italienska

Dags för lunch. Bianchi Café & Cycles är kända för sin italienska buffé, där man bland annat hittar auberginegratängen melanzane alla parmigiana och buffelmozzarella som flugits in från Italien. Fyll på energiförråden samtidigt som du spanar in säsongens senaste cyklar.

Bianchi Café & Cycles, Norrlandsgatan 20

 

15.00

Vackraste vårväskan

Sadelväskan är helt rätt den här säsongen också. Allra hetast är Pradas nätta modell, gjord i mjuk sammet och så pass stor att det viktigaste får plats. Den modiga matchar med märkets korta guldbrokadshorts.

Prada, Birger Jarlsgatan 11

16.00

Aptitretande aperitivo

En drink innan middagen är ett måste i Italien. Fira väskköpet med ett glas prosecco på Sempre Espresso Bar.

Sempre Espresso Bar, Jakobsbergsgatan 5

 

19.00

Tryffelpasta & grappa

På Nobis-restaurangen Caina står kocken Stefano Catenacci bakom kastrullerna. Prova den goda carbonaran, gjord på taglionipasta och svart Norciatryffel. Avrunda middagen med en dubbel espresso, tiramisú och grappa.

Nobis, Norrmalmstorg 2-4