Årets designer 2018

Inom bara ett tiotal meter i Bibliotekstan ryms svenskt modes absoluta elit, på Smålandsgatan 10, 12 och 14 för att vara exakt.

Den 19 januari anordnas Elle-galan på Grand Hotel och festens tyngsta pris – Årets designer 2018 – delas ut under kvällen. I kategorin nomineras årligen tre designers som har utmärkt sig inom svenskt mode under det gångna året, och till 2018 är Roland Hjort, Frida Bard och Carin Rodebjer nominerade.

Designers som står bakom Whyred, Hope och Rodebjer, och som sedan i höstas har samlat sina butiker vägg i vägg vid Norrmalmstorg i Bibliotekstan. Slaget om årets mest prestigefulla modepris kommer alltså att avgöras mellan grannarna på Smålandsgatan.

Juryns motiveringar:

Roland Hjort, Whyred

”Innovativt och överraskande. Roland Hjort upphör aldrig att förvåna med ständigt nya visionära silhuetter, paletter och konstfulla mönster. Samtidslook med hög modepuls!”

Carin Rodebjer, Rodebjer

”Personligt och signaturstarkt. Carin Rodebjer går från klarhet till klarhet med en urban, global look som klär den moderna kvinnan – i alla åldrar. Garderobsfavoriter för alla tillfällen!

 

Frida Bard, HOPE

”Dam eller herr? Oviktigt! Frida Bard är designern som vågar utmana systemet med en look som uppmuntrar oss att tänka bortom garderobens könspolarisering. Nytt och energifyllt!”