Christian Halleröd får hedersuppdrag

Inredaren bakom några av Bibliotekstans mest omtalade butiker har fått äran att utforma Trendutställningen på Stockholm Furniture & Light Fair 2018.

Stockholm Furniture & Light Fair, en av världens största mötesplatser för skandinavisk design, går av stapeln den 6 februari nästa år. Varje år får nya inredare det prestigefulla uppdraget att utforma mässans Trendutställning – och i år är det prisbelönte inredaren och arkitekten Christian Halleröds designstudio som fått uppdraget. Han står bland annat bakom inredningen i ett gäng stilsäkra Bibliotekstan-butiker, Byredo på Mäster Samuelsgatan och Axel Arigato på Smålandsgatan.

– Det har blivit viktigare att få en upplevelse när man besöker en butik, eftersom själva köpmomentet går att göra på nätet. Det här kan vara en anledning till att många inom designhandeln är intresserade av att bredda sin syn på inredning och därmed även sneglar mot konstvärlden för en större kundupplevelse. I vår utställning på mässan vill vi visa på de här riktningarna, förklarar Christian Halleröd.

Christian Halleröd är utbildad möbelsnickare från Malmstens skola och har tidigare tilldelats Residence Stora Formpris 2016. Christian Halleröds designstudio har även gjort inredningsprojekt åt svenska modemärken som Arket, Acne Studios, Totême och Frame. Både i Stockholm och ute i världen.