Axel Arigato till Bibliotekstan

Intresset för dressade sneakers har aldrig varit större, och svenska Axel Arigato – som har över 370 000 följare på Instagram – har tagit modevärlden med storm. Nu öppnar de sin första butik i Sverige.

Intresset för dressade sneakers har aldrig varit större, och svenska Axel Arigato – som har över 370 000 följare på Instagram – har tagit modevärlden med storm. Arigato är det japanska ordet för tack, och märkets grundare Albin Johansson och Max Svärdh valde namnet eftersom de alltid inspirerats av den japanska estetiken.

– Minimalismen har funnits i Japan i flera hundra år. Axel Arigato är vårt sätt att tacka landet för allt de har gett den övriga världen, säger Albin Johansson.

Märkets exklusiva sneakers, ofta tillverkade i material som mocka och läder och gjorda för hand i Portugal, säljs bland annat på de lyxiga varuhusen Harvey Nichols och Le Bon Marché. I Sverige har vi dock bara kunnat handla Axel Arigato-sneakers på nätet. Tills nu. Lördagen den 29 april öppnar Axel Arigato en temporär butik på Smålandsgatan 20 i Bibliotekstan. Vad säger vi? Arigato!